Autoři výzkumu jsou si ale vědomi toho, že plošné celosvětové snížení spotřeby masa by ještě více prohloubilo nerovnosti v zeměpisných oblastech s nízkými příjmy, zaměřují se proto specificky na scénář snížení spotřeby masa v regionech s mimořádně vysokým příjmem živočišných bílkovin v oblasti globálního Severu a na některé země s vysokou spotřebou v Latinské Americe a Asii.
V publikaci se například dozvíte, že Evropa (EU + Spojené království) má mnohem vyšší spotřebu masa na obyvatele, než je celosvětový průměr. Pokud by Evropané dva dny v týdnu nahradili maso alternativními produkty, znamenalo by to snížení spotřeby masa přibližně o 40 %. A nahrazení prodeje hovězího, vepřového a kuřecího masa pěti předních mezinárodních maloobchodních prodejců a jedné společnosti poskytující stravovací služby by pomohlo ušetřit více než 30 milionů tun emisí skleníkových plynů, což je podobné ročním emisím Norska.
Dopady přechodu na rostlinné proteiny